Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:
Title Image

BBQ

 Uw BBQ begint bij
Barten’s Slagerij!

Een warme zomerdag of een mooie winterdag… BBQ-en kan altijd!

Slow of fast, lekker met z’n tweeën of met een groot gezelschap,
bbq-en is heel veelzijdig, voor ieder wat wils. 

Bij Barten’s hebben we complete bbq-pakketten voor u samengesteld, in vele soorten en maten.Natuurlijk kunt u uw bbq-avond ook helemaal zelf samenstellen. Wij adviseren u graag over groot en klein vlees. Bovendien hebben we vele heerlijke salades, sauzen, marinades en rubs om de bbq helemaal áf te maken.

Bekijk hier onze kant-en-klare BBQ pakketten…

Alvast een paar tips voor een heerlijke BBQ!

Slow of fast?

Of u veel of weinig tijd hebt, lekker eten rondom de barbecue kan altijd. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – wordt de de barbecue afgesloten met een deksel. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip of een groot stuk rundvlees.

Minder tijd? Dan hebben we ook vele vlugklaar-produkten voor op de bbq in ons assortiment: heerlijke hamburgers, spiezen in alle soorten en maten, kalfsmedaillons of lekkere bbq-worstjes om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Houtskool of briketten?

Houtskool verbrandt veel sneller, zorgt voor veel meer vlammen en bereikt een veel hogere temperatuur dan briketten. Hierdoor is houtskool prima geschikt voor open barbecues en direct grillen, waarbij hoge temperaturen gewenst zijn.

Heeft u een (kogel-)barbecue met een deksel? Dan zijn briketten beslist aan te bevelen. Briketten blijven namelijk lang op temperatuur, waardoor u zonder tussentijds aanvullen uw barbecue goed op temperatuur kunt houden. Ideaal voor vlees dat langzaam moet garen en voor indirect grillen.

Rub of marinade?

De keuze van een rub of marinade hangt af van de basis-smaak van het vlees zelf. Soms heeft het vlees wat hulp nodig om taaiheid te voorkomen. Een marinade is dan al snel een goede keuze. Het is de kunst om een ideale balans te vinden tussen zoute, zoete, hartige en pittige smaken, die samen met het te grillen stuk vlees het beste in elkaar naar boven halen.

In een rub zit meestal suiker, dat door karamelisering tijdens het grillen zorgt voor een lekkere korst. Ook zit er zout in de rubs. Dit onttrekt namelijk vocht aan het vlees waardoor de kruiden uit de rub oplossen. De kruiden en specerijen worden altijd in gedroogde vorm gebruikt omdat ze op deze   manier beter gelijkmatig over het vlees te verdelen zijn. Over het algemeen zijn de kruiden en specerijen grof gemalen.